Volendam wil wrange nasmaak uit 2013 eindelijk wegspoelen

Reacties

Drie jaar na de haast traumatische ontknoping van het seizoen 2012/13 heeft FC Volendam promotie weer binnen handbereik. Scheidend trainer Hans de Koning is echter op zijn hoede voor tegenstander De Graafschap.

Volendam wil wrange nasmaak uit 2013 eindelijk wegspoelen

Op de laatste speeldag van het seizoen 2012/13 had Volendam promotie in eigen hand, maar door een 3-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles haalde SC Cambuur Het Andere Oranje in. De titel voor de Friezen zorgde voor een wrange nasmaak in Volendam. Cambuur dankte het kampioenschap namelijk voor een deel aan het faillissement van SC Veendam, want doordat die club uit de competitie genomen werd kreeg Cambuur een aantal cruciale verliespunten terug. In de play-offs kreeg Volendam vervolgens een herkansing, maar lag Go Ahead wéér dwars.

'We dachten toen echt dat het zou gebeuren', herinnert De Koning zich de promotiehoop in Volendam. Deze week krijgt zijn club een nieuwe kans. Donderdag speelt Volendam in Doetinchem tegen De Graafschap; zondag wacht de return in het vissersdorp.

Scheren
De Koning ziet De Graafschap als loodzware tegenstander. 'Bij standaardsituaties is die ploeg sterk', weet hij. 'Op het middenveld heeft De Graafschap een paar vreselijk goede spelers. Het is een mix van fysieke kracht en technische vaardigheid. De Graafschap heeft twee keer gewonnen van Go Ahead Eagles. Het wordt lastig zat voor ons, dus.'

Gijs Luirink kan niet in actie komen tegen De Graafschap. Verder kan De Koning putten uit een fitte selectie. 'Ik ben zelf ook fit', knipoogt hij. 'Ik moet me alleen nog wel scheren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.