Volendam verder in play-offs na tweede zege op MVV

FC Volendam blijft in de race voor promotie naar de Eredivisie. In de play-offs won de ploeg van trainer Hans de Koning met 3-1 van MVV Maastricht, dat donderdag ook al had verloren.

Na de 1-0 zege in Maastricht begon Volendam als de grote favoriet aan de return en maakte dat ook meer dan waar. Al in de zevende minuut kreeg Ludcinio Marengo een uitstekende kans na een overstapje van Michiel Kramer, maar MVV-doelman Bram Castro kon redding brengen. De rebound van Jack Tuyp ging via Marengo over het doel van de bezoekers.

Na ruim een kwartier kreeg Lloyd Borgers na een goede actie van Sven Braken een mogelijkheid om MVV op voorsprong te zetten, maar verder kwam de thuisclub nauwelijks in de problemen. Nadat Paul de Lange halverwege de eerste helft al op de buitenkant van de paal had geschoten, speelde hij op slag van rust een grote rol bij de openingstreffer van Volendam.

Na een voorzet van Brandley Kuwas kopte De Lange de bal voor het doel, waarna Kramer eenvoudig kon scoren. Bij de start van de tweede helft was Kramer opnieuw gevaarlijk, maar hij schoot voorlangs. Namens MVV zorgde Antonio Stankov voor gevaar, maar in de tachtigste minuut werd de wedstrijd definitief beslist door Marengo. Hij schoot een afvallende bal binnen.

Via Mark Veldmate kwamen de bezoekers nog wel terug tot 2-1, maar invaller Robert Mühren bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 3-1. Daardoor gaat FC Volendam verder in de play-offs, waarin het de volgende ronde uitkomt tegen de winnaar van de dubbele confrontatie tussen Go Ahead Eagles of VVV-Venlo. Die eerste club won donderdag thuis de heenwedstrijd met 1-0.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.