Vloet denkt aan oude bekende Fräser als coach Sparta

Henk Fräser en Ernest Faber staan bij Eerstedivisionist Sparta op de lijst om vanaf volgend seizoen hoofdtrainer te worden. De twee zijn in beeld als opvolger van Henk ten Cate, die het seizoen op pro deo-basis afmaakt als technisch eindverantwoordelijke op het Kasteel.

Vloet denkt aan oude bekende Fräser als coach Sparta

Na de teleurstellende resultaten werd trainer Michel Vonk uit zijn functie ontheven in Rotterdam. Met de ervaren Ten Cate aan het roer moet alsnog promotie worden gerealiseerd.

Fräser is momenteel assistent-trainer bij ADO Den Haag. Zijn kandidatuur is het meest concreet. De rechterhand van coach Maurice Steijn werkte in het verleden in de Hofstad samen met Wiljan Vloet, de huidige technisch directeur van Sparta. In het verleden was Fräser jeugdtrainer bij PSV.

De andere kandidaat, Faber, staat momenteel nog onder contract bij PSV. Vloet omschreef hem al als de prins van het Nederlandse trainersgilde en gaf daarmee aan dat de interesse van Sparta logisch is.

Sparta bezet in de Jupiler League momenteel de derde plaats met twee punten achterstand op zowel Helmond Sport als koploper Volendam. Helmond Sport heeft wel een duel meer gespeeld. (Thijs Slegers)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen