Sparta hoopt met Ten Cate op promotie naar Eredivisie

Henk ten Cate is door Sparta Rotterdam aangesteld als opvolger van de dinsdag ontslagen Michel Vonk. Voor de 58-jarige trainer betekent dat na zestien jaar een terugkeer op het Kasteel. Ten Cate tekent een contract tot het einde van dit seizoen en ontvangt geen salaris.

Sparta hoopt met Ten Cate op promotie naar Eredivisie

Maandag ging Sparta voor de derde keer op rij onderuit in de Jupiler League. FC Emmen verstoorde in Rotterdam de 125ste verjaardag van de thuisclub door te zegevieren met 0-1. Een dag later besloot de clubleiding te breken met Vonk en zijn assistent Pascal Jansen.

Sparta was tot aan de thuisnederlaag tegen Emmen koploper in de Jupiler League, maar bezet nu de derde plaats. Koploper Helmond Sport heeft vijf punten voorsprong, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. FC Volendam staat tweede met twee verliespunten minder dan Sparta.

Ten Cate was eerder in de periode 1995-97 trainer van Sparta, waarmee hij in 1996 de bekerfinale verloor van PSV (5-2). Daarna was hij werkzaam voor onder meer Vitesse, NAC Breda, Barcelona, Ajax, Chelsea en Panathinaikos. (Martijn Krabbendam)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen