Vlaar in de basis op Wembley, Bacuna bankzitter

Reacties

Ron Vlaar start in de basis bij Aston Villa in de FA Cup-finale. Arsenal is vanaf 18.30 uur op Wembley de tegenstander. Leandro Bacuna is bankzitter bij The Villans.

Vlaar in de basis op Wembley, Bacuna bankzitter

Aston Villa moet de ploeg van Arsène Wenger van de bekerprolongatie af zien te houden. Als dat lukt is het de achtste keer dat de club uit Birmingham de FA Cup wint. De laatste keer is al wel een tijd terug: in 1957 om precies te zijn. Voor de Londenaren zou de winst behalve de tweede FA Cup op rij ook de twaalfde in totaal zijn. Dat aantal zou een record betekenen.

Op de ranglijst was het verschil tussen de twee ploegen dit seizoen groot. Arsenal plaatste zich als nummer drie direct voor de Champions League, terwijl Aston Villa met de zeventiende stek maar ternauwernood handhaving afdwong.

Ook Southampton-manager Ronald Koeman zal het duel op Wembley op de voet volgen. Hij werd in de Premier League zevende en gaat alleen de Europa League in als Arsenal wint.

Tot slot zal ook de familie van Bacuna een voorkeur hebben. Leandro kan immers een heuse Bacuna-treble vervolmaken. Zijn broertje Juninho won met FC Groningen de beker, terwijl zijn oudere broer Johnsen met Harkemase Boys beslag legde op de districtsbeker.  

De opstellingen
Aston Villa: Given; Hutton, Vlaar, Okore, Richardson; Westwood, Delph (c), Cleverley; Grealish, N'Zogbia, Benteke.

Arsenal: Szczesny; Bellerin, Mertesacker (c), Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla, Ramsey; Özil, Alexis Sánchez, Walcott.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.