Vlaar en Van Persie sluiten af met remise

Reacties

De ontmoeting tussen Aston Villa en Manchester United is geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Het betekende een einde aan een serie van zes opeenvolgende competitiezeges voor Louis van Gaal en co.

Vlaar en Van Persie sluiten af met remise

Ron Vlaar (op de foto in duel met Juan Mata) begon voor het eerst sinds 8 november weer in de basis bij Villa en kreeg het direct voor zijn kiezen. De van twee verschillende kuitblessures teruggekeerde aanvoerder trof niet alleen Wayne Rooney en Robin van Persie, maar ook Radamel Falcao. De Colombiaan speelde op zijn beurt voor het eerst sinds 5 oktober vanaf de aftrap.

Het was op Villa Park in de eerste helft echter een andere door kwetsuren geteisterde spits die de hoofdrol voor zich opeiste, die van de thuisploeg. In april van dit jaar scheurde Christian Benteke een achillespees, waardoor hij het WK miste en ruim een half jaar aan de kant stond. Zaterdag krulde hij de bal echter prachtig voorbij de laatste weken uitstekend keepende David de Gea: 1-0.

Dat liet Falcao zich na rust echter niet gebeuren, zijn 1-1 (een fraaie kopbal na een goede actie van Ashley Young) betekende uiteindelijk de eindstand. Ook tegen tien man, na rood voor Gabriel Agbonlahor, kon United de winst niet meer grijpen. Man Utd, waar Van Persie na een uur naar de kant werd gehaald, verzuimde zo de zevende competitiezege op rij te boeken. Villa, met Leandro Bacuna nog als invaller, staat voorlopig twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.