Vlaar en Bacuna versperren Gerrard weg naar finale

Steven Gerrard gaat zijn loopbaan bij Liverpool niet beëindigen met een hoofdprijs. Aston Villa was in de halve finale van het FA Cup-toernooi namelijk met 2-1 te sterk voor Liverpool.

Liverpool begon op Wembley zwak aan het duel met Aston Villa, waar Ron Vlaar en Leandro Bacuna een basisplaats hadden, maar na een tactische omzetting van manager Brendan Rodgers leken The Reds toch de geest te krijgen. Met vier in plaats van drie verdedigers kreeg Liverpool wat meer controle en in de dertigste minuut schoot Philippe Coutinho zijn elftal zelfs op voorsprong.

Villa kwam echter zes minuten later al met een antwoord. Christian Benteke schoot raak na een mooie aanval. Voor de Belgische spits was het zijn negende goal in de laatste zeven wedstrijden. Na de hervatting zette Fabian Delph (foto) Villa zelfs op voorsprong. Die klap kwam Liverpool niet meer te boven.

Zo eindigt de periode van Gerrard bij Liverpool in mineur. Het clubicoon stapt volgende zomer over naar LA Galaxy. De 34-jarige middenvelder hoopte bij Liverpool te kunnen eindigen met de FA Cup in zijn handen, maar daar maakt Gerrard nu geen kans meer op. Aston Villa neemt het in de finale op tegen Arsenal, dat Reading versloeg.