Vitesse-spits Dauda vindt nieuwe club in Griekenland

Reacties

Abiola Dauda vertrekt per direct bij Vitesse. De Nigeriaanse spits vervolgt zijn carrière bij Atromitos, de nummer zeven van Griekenland.

Vitesse-spits Dauda vindt nieuwe club in Griekenland

Vitesse nam Dauda in de zomer van 2014 over van Rode Ster Belgrado. In zijn eerste jaar in Arnhem kwam hij tot zes Eredivisie-treffers in zestien optredens. Het jaar daarna kwam Dauda niet verder dan slechts zes competitieduels voor Vitesse. De club besloot hem in de winter te verhuren aan het Schotse Heart of Midlothian FC. Sinds zijn terugkeer bij Vitesse afgelopen zomer kwam Dauda niet meer in de plannen van Vitesse-trainer Henk Fraser voor.

De club stond daarom open voor een vertrek van de 28-jarige Nigeriaan. Dauda reisde niet mee met de selectie van Vitesse naar het trainingskamp in het Spaanse Orihuela-Costa. Met Atromitos heeft Dauda nu zijn gewenste nieuwe werkgever gevonden.

'Het was algemeen bekend dat Abiola al enige tijd kon uitkijken naar een nieuwe club. Wij zijn blij voor hem dat hij de gewenste nieuwe uitdaging heeft gevonden', vertelt technisch directeur Mo Allach op de clubsite.

Bekijk hier alle transfers van Eredivisie-clubs in de winterse transferperiode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.