'Mislukte keuring niet de oorzaak afketsen transer Dauda'

Reacties

Abiola Dauda was woensdag een van de protagonisten op Deadline Day. Uiteindelijk verkaste de Nigeriaanse aanvaller, die op een zijspoor is beland bij Vitesse, toch niet naar het Turkse Sivasspor.

'Mislukte keuring niet de oorzaak afketsen transer Dauda'

Technisch directeur Mo Allach legt op de clubsite van Vitesse uit waarom de overgang is afgeketst. 'Abiola is topfit naar Turkije afgereisd. Ik vind het dan ook een kwalijke zaak dat er verhalen de ronde doen dat het afketsen van de transfer te maken zou hebben met de medische keuring, terwijl vanuit Turkse zijde het papierwerk niet tijdig kon worden afgerond om de transfer voor de deadline te bevestigen.'

Vitesse nam Dauda in de zomer van 2014 over van Rode Ster Belgrado. Nadat hij er afgelopen seizoen niet in slaagde een vaste waarde te worden in Arnhem, verkaste de spits op huurbasis naar het Schotse Heart of Midlothian.

Zelf slaagden de Arnhemmers wél in hun poging om Matt Miazga binnen te halen. De 21-jarige centrale verdediger wordt gehuurd van Chelsea. 'Met de komst van Adnane (Tighadouini, red.) hebben we het concurrerend vermogen in de voorhoede opgeschroefd en de wens was om dat ook in de defensie te doen. Met de komst van de fysiek sterke Miazga is dat gelukt en zijn de posities in de verdediging dubbel bezet', legt Allach uit. Met Nathan en Lewis Baker heeft Vitesse nu de beschikking over drie Chelsea-spelers.

Na vier speelrondes bezet Vitesse met zeven punten de vijfde plaats in de Eredivisie. Na de interlandperiode gaan de Arnhemmers op zondag 11 september op bezoek bij Ajax (aftrap 16.45 uur).

In de aanloop naar de laatste handeldag maakte clubwatcher Dolf van Aert al voorzichtig de balans op in onderstaand filmpje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.