Vitessenaar Nakamba maakt Zimbabwe trots

Reacties

Vitesse kan deze week een ongetwijfeld trotse Marvelous Nakamba verwelkomen. De 22-jarige middenvelder heeft bij zijn basisdebuut voor Zimbabwe indruk gemaakt.

Vitessenaar Nakamba maakt Zimbabwe trots

Na negentig minuten op de bank in de heenwedstrijd begon Nakamba maandag in de thuiswedstrijd tegen Swaziland voor het eerst in de basis van Zimbabwe. Voor de middenvelder was dat een vervolg van zijn debuut op 13 juni 2015 tegen Malawi.

In de kwalificatie voor de strijd om de Afrika Cup bewees Nakamba zijn waarde. Hij stond aan de basis van de openingstreffer van Zimbabwe, dat daarna uitliep naar een overtuigende 4-0 overwinning.

Nakamba besloot vroeg in de eerste helft een combinatie met Kuda Mahachi met een pass op zijn oude teamgenoot van Bantu Rovers. Swaziland kon Mahachi alleen afstoppen ten koste van een strafschop, die werd benut door Knowlegde Musona.

Nakamba, die dankzij de zege met Zimbabwe afstevent op een startbewijs, was gelukkig dat hij ook als international zich had laten zien. 'Het is een mooie overwinning voor ons. We hebben als een team gespeeld en verdienden het. We spelen goed bij onze clubs en het is mooi dat we dat nu ook hebben laten zien bij de nationale ploeg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.