Vitesse zet Wallace uit selectie na aanhouding

De Braziliaanse verdediger Wallace (20) maakt dit weekend geen deel uit van de wedstrijdselectie van Vitesse voor het duel met Excelsior. De Chelsea-huurling is afgelopen nacht aangehouden in de Arnhemse binnenstad.

Vitesse zet Wallace uit selectie na aanhouding

RTL Nieuws meldt dat Wallace vannacht in de binnenstad van Arnhem is opgepakt op verdenking van een zedendelict. De rechtsback, de laatste maanden veelal op de reservebank, werd rond 4.00 uur op gepakt en zou nu nog vastzitten voor verhoor.

De Arnhemse clubleiding werd vanmorgen ingelicht over de gang van zaken en besloot de Braziliaan direct uit de selectie te zetten. Vitesse heeft de stelregel dat spelers zich 48 uur voor een wedstrijd niet in het uitgaansleven mogen ophouden. Ook heeft Wallace (op de foto in duel met Cesc Fabregas van zijn eigenlijke werkgever Chelsea) een maximale geldboete gekregen.

De Braziliaan moet vrezen voor een vroegtijdig einde van zijn Europese avontuur. Wallace werd in 2013 door Chelsea overgenomen van het Braziliaanse Fluminese. Na een mislukte verhuurperiode aan het Italiaanse Internazionale, maakt de verdediger ook in Arnhem een bijzonder beroerde indruk. Het incident in de Arnhemse binnenstad zou weleens de druppel kunnen betekenen voor broodheer Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen