Vitesse zet in roerige tijden in op eigen jeugd

Reacties

Vitesse hevelt volgend seizoen vijf jeugdspelers over naar de A-selectie. Daarmee krijgt het nieuwe elftal weer een regionaal gezicht.

Vitesse zet in roerige tijden in op eigen jeugd

Julian Lelieveld, Thomas Oude Kotte, Yuning Zhang (foto), Mitchell van Bergen en Jeroen Houwen sluiten vanaf de voorbereiding aan bij de A-selectie. Op de laatstgenoemde keeper na debuteerden al deze spelers al in de hoofdmacht. 'We hebben flink geïnvesteerd in de voetbalacademie en dat gaat zich nu uitbetalen', aldus technisch directeur Mo Allach op de clubsite.

Bij Vitesse, dat nog geen hoofdtrainer heeft voor volgend seizoen, lijken aankomende zomer een hoop spelers te vertrekken. Maar met dit vijftal uit de Vitesse Voetbal Academie en het transfervrij aantrekken van Navarone Foor van rivaal NEC krijgt de selectie een flinke impuls uit de eigen regio. De jeugdexponenten Eloy Room, Kevin Diks en Mo Osman behoren al tot de A-selectie.

'Deze ontwikkeling past goed in de lijn die we enkele jaren geleden hebben ingezet', vervolgt Allach. 'Dat een aantal jeugdspelers hun debuut heeft gemaakt is stap één, maar eigenlijk begint het nu pas echt. Zij krijgen de kans om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het is nu aan de spelers om zich te bewijzen en te blijven ontwikkelen.'

Vitesse begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zondag 26 juni.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.