Vitesse zegeviert in Friese sneeuwjacht

Vitesse heeft op bezoek bij SC Cambuur zijn wederopstanding verder gestalte gegeven. Het werd 0-2 voor de Arnhemmers, die overeind bleven op een volledig besneeuwde kunstgrasmat.

Uitgerekend tegen kampioen Ajax boekte Vitesse vorige week zijn eerste overwinning van 2015. Die triomf heeft de formatie van Peter Bosz goed gedaan, zo bleek in Leeuwarden. Vitesse gaf weinig weg en raakte ook niet in paniek toen de thuisclub in de tweede helft opportunistisch ging voetballen.

Via Bertrand Traore kwam Vitesse in de 29ste minuut dicht bij de 0-1, maar zijn schot strandde op de paal. Vijf minuten later was het alsnog raak voor de Arnhemmers. Valeri Qazaishvili trof doel met een van richting veranderd schot. Op slag van rust voorkwam doelman Leonard Nienhuis een grotere achterstand voor Cambuur, door een schot van Traore te stoppen.

Sneeuw
Tien minuten na de pauze maakte Denis Oliinik na een corner van dichtbij 0-2. Kort na dat doelpunt ging het bijzonder hard sneeuwen in Leeuwarden en werd het veld binnen een mum van tijd bedekt onder een dikke witte laag. Goed voetballen was daarop onmogelijk en verder dan een kans voor Sander van de Streek, die werd verijdeld door doelman Eloy Room, kwam Cambuur niet.

Marko Vejinovic van Vitesse en Mohamed El Makrini in een winters decor.

In het laatste kwartier was het pak sneeuw op het veld zo dik, dat de lijnen sneeuwvrij gemaakt moest worden en er een oranje bal in het spel kwam. Het hielp nauwelijks, want binnen een mum van tijd waren alle lijnen weer volledig onzichtbaar.

Door de zege wipt Vitesse van de elfde naar de negende plaats, terwijl Cambuur naar de elfde plek zakt.