Vitesse wint thuis ook niet van concurrent Heracles

Vitesse heeft in het eigen Gelredome opnieuw geen overwinning geboekt. De ploeg van trainer Rob Maas leek in het duel met Heracles Almelo op weg naar de tweede thuiszege van 2016, maar Wout Weghorst redde tien minuten voor tijd een punt voor de bezoekers: 1-1.

Vitesse won in 2016 slechts een thuisduel, in de laatste drie thuiswedstrijden pakte de ploeg van trainer Rob Maas in totaal één punt. Ook de eerste helft van het duel met Heracles begon moeizaam. Beide keepers hoefden 45 minuten lang geen redding te verrichten.

Na de hervatting was er een ander spelbeeld in het Gelredome. Milot Rashica bracht de thuisploeg na drie minuten al op voorsprong. De negentienjarige Albanees schoot een voorzet van Keisuke Ota binnen na knullig verdedigen van Heracles. De wedstrijd barstte daarna los, het tempo lag een stuk hoger en beide ploeg werden gevaarlijk voor het doel.

Na een goede fase van Vitesse had Valeri Qazaishvili tien minuten voor tijd de beslissing op zijn schoen, maar de stijlvolle inzet van de Geörgier ging net naast. Twee minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip na een handsbal van Sheran Yeini. Weghorst ging achter de bal staan en schoot overtuigend binnen.

Door het gelijkspel tegen Vitesse komt Heracles op gelijke hoogte met nummer vier FC Utrecht. Vitesse blijft zevende en blijft in de race voor een ticket voor de play-offs voor de Europa League.