Vitesse wint eerste slag in miljoenenclaim

Reacties

De rechtbank van Amsterdam heeft Vitesse gelijk gegeven in de zaak versus zakenman Marcell Ham. De man die in 2010 Vitesse en Merab Jordania met elkaar in contact bracht eiste in een kort geding 6,3 miljoen euro van de club. Dat bedrag hoeft niet uitgekeerd te worden.

Vitesse wint eerste slag in miljoenenclaim

Op 23 augustus 2010, een week na de overname van Vitesse, sloten Ham en Vitesse een co-operation contract. Daarin stond dat Ham in de nabije toekomst 35 procent van alle Arnhemse transferopbrengsten zou krijgen. Dit als vergoeding voor de werkzaamheden die Ham in het verleden had verricht.

De rechtbank oordeelt dat de overeenkomst niet rechtsgeldig is aangezien de handtekening van toenmalig algemeen directeur Paul van der Kraan ontbrak. Jordania, die destijds wel zijn handtekening zette, dacht tekenbevoegd te zijn maar volgens de rechter klopt dit juridisch niet en dus is de schikking afgewezen. Ham had volgens de rechter moeten beseffen dat het contract enkel rechtsgeldig zou zijn met een handtekening van Van der Kraan.

Marco van Ginkel en Wilfried Bony.
Marco van Ginkel en Wilfried Bony.

Ham eiste een bedrag van 6.340.000 euro van de Arnhemse club. Dit alles op basis van de transfers van Marco van Ginkel, Wilfried Bony én Alexander Büttner. De advocaat wilde bovendien snel duidelijkheid voor zijn cliënt, aangezien het gerucht dat Vitesse momenteel opnieuw te koop staat er hardnekkig is.

Vitesse lijkt nog niet verlost van Ham. Diens advocaat, de heer Eisenmann, laat weten een bodemprocedure te beginnen. 'We zijn teleurgesteld door de uitspraak, al hadden we hier wel rekening mee gehouden. Toch zullen we in alle vertrouwen een bodemprocedure starten. Er zijn genoeg aanknopingspunten om aan te nemen dat de heer Van Ham wel juist heeft gehandeld.'  

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.