Vitesse waagt het bij Makaay of Hasselbaink

Vitesse is ambitieus in de keuze voor een nieuwe spits. De Arnhemmers hebben twee Nederlandse aanvallers van naam op het oog om Danko Lazovic te vervangen: Roy Makaay of Jerrel Hasselbaink.

Vitesse waagt het bij Makaay of Hasselbaink

'Niet dat het concreet is, maar we denken over Hasselbaink na', zegt Vitesse's manager voetbal Jan Streuer in het AD. 'Zoals we eveneens aan Roy Makaay denken. Het is alleen de vraag of deze spelers op dit moment haalbaar zijn.'

Vitesse twijfelt overigens of het moet kiezen tussen aanstormende jeugd of gearriveerde toppers zoals Makaay en Hasselbaink. 'Wat mijn voorkeur heeft? Ik wil gewoon een goede spits', aldus Streuer.

Hasselbaink is transfervrij. De 35-jarige spits heeft er een ongelukkig seizoen op zitten bij Charlton Athletic. De Londense club degradeerde uit het Premiership en Hasselbaink kende met twee doelpunten zijn minst productieve seizoen in veertien jaar.

Makaay krijgt steeds meer concurrentie bij Bayern München en lijkt zijn plaats niet meer zeker bij de Duitse topclub. De 32-jarige aanvaller begon zijn carrière bij Vitesse, waar hij in vier jaar 32 keer scoorde in de Eredivisie. Naast Vitesse heeft ook Feyenoord hem op het oog.

Bekijk hier al onze video's