Vitesse verstrengt kaartverkoopregels na rellen tegen Feyenoord

Reacties

De kaartverkoop bij Vitesse gaat op de schop. De hekkensluiter van de Eredivisie meldt dinsdagavond dat de regels verstrengd worden, twee dagen nadat het in GelreDome helemaal uit de hand liep tijdens het duel met Feyenoord.

Vitesse verstrengt kaartverkoopregels na rellen tegen Feyenoord
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Vlak voor tijd werd de wedstrijd in Arnhem een tijdje onderbroken nadat relschoppers het veld bestormden, op zoek naar confrontatie. Vitesse meent dat de aanwezigheid van veel Feyenoord-supporters op de thuisvakken heeft bijgedragen aan de problemen. Hoewel de club vindt dat dit in het ideale scenario zou moeten kunnen, is op grond van de gebeurtenissen besloten om de zaken te verstrengen.

Seizoen- en fankaarthouders van Vitesse kunnen voor wedstrijden met een verhoogd risico nu nog maar één extra kaartje bestellen. Die regeling is van kracht voor een viertal wedstrijden in Arnhem: het gaat om de thuisduels met Go Ahead Eagles, FC Twente, NEC en Ajax. De overige wedstrijden in GelreDome blijven zonder restricties toegankelijk.

Peter Rovers, algemeen directeur ad interim van de club, legt uit. 'Het is zonde dat dit nodig is. Toch kunnen we niet anders, na alles wat we afgelopen zondag hebben gezien. We moeten als club in die zin kritisch naar ons eigen beleid kijken. Incidenten als die van zondag willen we absoluut niet en kunnen we ons als club ook écht niet permitteren. Met deze maatregelen hopen we tijdens toekomstige wedstrijden te voorkomen dat er veel uitsupporters in thuisvakken terecht komen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.