Vitesse vergroot zorgen Go Ahead met simpele zege

Reacties

Go Ahead Eagles moet zich steeds meer zorgen maken om degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Foeke Booy kon thuis geen vuist maken tegen Vitesse: 0-2.

Vitesse vergroot zorgen Go Ahead met simpele zege

Go Ahead hoopte na vier nederlagen op rij thuis tegen Vitesse voor de ommekeer te zorgen, maar van die plannen kwam in de Adelaarshorst weinig terecht.

Binnen vijf minuten stond de thuisploeg namelijk al voor een schier onmogelijke klus. Zakaria Labyad (rechts op foto boven) haalde van binnen het strafschopgebied uit en via Jop van der Linden belandde zijn inzet achter doelman Mickey van der Hart: 0-1.

Vitesse liet vervolgens lange tijd na om Go Ahead de nekslag toe te dienen, maar een misser van Van der Hart, die zich verkeek op een afstandsschot van Marko Vejinovic, maakte in de 65ste minuut een einde aan de Deventer illusies: 0-2. De bezoekers kwamen vervolgens geen moment meer in de problemen.

Go Ahead verliest daardoor voor de vijfde keer op in de Eredivisie, de laatste keer dat dit gebeurde was in 1996. Door de 4-3 zege van NAC Breda bij FC Utrecht staat Go Ahead bovendien op de zeventiende plaats. Met nog zes wedstrijden te gaan wordt het een hels karwei voor het elftal van Booy om de nacompetitie te ontlopen.

Voor Vitesse ziet de stand er een stuk rooskleuriger uit. De Arnhemmers klimmen naar de vierde positie, maar vijf AZ speelt zaterdagavond nog tegen SC Cambuur. Vitesse is al negen duels op rij ongeslagen, de langste reeks van alle Eredivisieploegen op dit moment.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.