Vitesse uiteindelijk ruim langs Willem II

Vitesse heeft op bezoek bij Willem II de derde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie, al verliep deze zege moeizamer dan de voorgaande twee duels. In Tilburg waren de Arnhemmers uiteindelijk met 4-1 te sterk.

Na de klinkende overwinningen op achtereenvolgens FC Dordrecht (2-6) en ADO Den Haag (6-1) was Willem II de derde in de rij. Maar eenvoudig was de klus in het Koning Willem II Stadion allerminst, al doet de score dat niet vermoeden.

De promovendus won de laatste drie competitiewedstrijden in eigen huis en liet zaterdagavond zien dat de thuiszeges op AZ (3-0), NAC Breda (2-1) en SC Heerenveen (2-1) geen toeval waren. Na de openingstreffer van Davy Pröpper, die via het been van Willem II-verdediger Dries Wuytens binnenschoot, pakte Willem II zelfs het heft in handen.

Vitesse werd steeds meer teruggedrongen en kon de handen dichtknijpen toen Ali Meddaoud een grote kans om zeep hielp. Doelman Piet Velthuizen keerde de inzet van de aanvallende middenvelder. Voor Willem II een cruciaal moment. Zeker omdat de bezoekers even later wel scoorden via Bertrand Traore. De aanvaller schoot hard raak in de 45ste minuut: 0-2.

Daarmee leek de volgende eenvoudige zege van Vitesse in de pocket, al dacht Ben Sahar daar anders over. De buitenspeler van de Tilburgers zorgde met de aansluitingstreffer voor een spannend laatste half uur. Waar Willem II kansen liet liggen op gelijkmaker, was het slotakkoord voor Vitesse.

Denys Oliynyk zette in de slotfase met een hard schot de marge op twee, terwijl Abiola Dauda in de blessuretijd de eindstand bepaalde: 1-4. Vitesse stijgt na de overwinning naar de achtste plaats, terwijl Willem II is terug te vinden op plek elf.