Vitesse sleept punt uit het vuur tegen Go Ahead Eagles

Vitesse heeft een punt uit het vuur gesleept in eigen huis tegen Go Ahead Eagles (2-2), dat nu zeker is van lijfsbehoud in de Eredivisie. De Arnhemmers wisten opnieuw niet te winnen, waardoor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League verder in gevaar komt.

Pas in de laatste twintig minuten toonde Vitesse pas waar het toe in staat kan zijn. Met een 2-0 achterstand was Guram Kashia verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer en schoot Davy Pröpper (foto) even later zeer fraai de gelijkmaker binnen. De middenvelder krulde vanaf de rand van het strafschopgebied binnen. Daar bleef het bij, waardoor de negatieve reeks voort duurt.

In Arnhem slaagde Vitesse er immers voor zesde keer op rij niet in te winnen. Na de nederlagen tegen PSV (2-1), FC Groningen (3-1) en SC Cambuur (4-3) en de remises tegen SC Heerenveen (2-2) en Ajax (1-1) werd ook Go Ahead Eagles niet verslagen. En dat terwijl de geel-zwarten tijdens de winterstop nog aan kop stonden.

In het eerste uur was van de vorm van toen weinig te merken. De Arnhemmers hadden dan wel het meeste balbezit, maar tot grote kansen mocht het niet leiden. Voor de rust was Christian Atsu, na een fraaie combinatie met Pröpper en Bertrand Traoré, het dichtst bij een treffer. De inzet van de aanvaller werd gekeerd door doelman Stephan Andersen.

Vlak daarvoor had Marnix Kolder al de score geopend namens de bezoekers. De fysiek sterke spits torende boven alles en iedereen uit en knikte snoeihard binnen uit een hoekschop van Jop van der Linden. De voorsprong werd na de rust zelfs verdubbeld door Jarchinio Antonia: 0-2. Toen was de maat vol voor Bosz. De trainer greep in en bracht Renato Ibbara, Valeri Qazaishvili en clubtopscorer Lucas Piazón.

Die wissels pakte al snel goed uit en leidde tot de treffers van aanvoerder Kashia en Pröpper. Vitesse is na de remise terug te vinden op plaats vijf met een punt achterstand op PSV. Willen de Arnhemmer zich rechtstreeks plaatsen voor de Europa League moet de ploeg winnen van FC Utrecht en is het afhankelijk van de Eindhovenaren.