Vitesse niet akkoord met straf Baker

Reacties

Vitesse gaat niet akkoord met de straf die Chelsea-huurling Lewis Baker is opgelegd. De tuchtcommissie van de KNVB wil de middenvelder voor drie duels schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Twente.

Vitesse niet akkoord met straf Baker

Baker haalde afgelopen zondag Dejan Trajkovski van achteren neer, waarna scheidsrechter Ed Janssen de middenvelder met nog tien minuten te spelen naar de kleedkamer stuurde.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Baker een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden gedaan, waarvan één voorwaardelijk. Vitesse heeft inmiddels laten weten niet akkoord te gaan met de straf.

Trainer Henk Fraser toonde na afloop van de wedstrijd begrip voor de rode kaart, maar zei daarbij te hopen op een lichte straf. 'We moeten ook kijken naar het type speler dat Baker is. Hij is heel sportief, hij wilde een professionele overtreding maken', liet de trainer tegenover FOX Sports weten. 'Ik vind niet dat hij zwaar gestraft moet worden, gezien de aard van de overtreding. Maar het is nu eenmaal zo dat je hiervoor een rode kaart kan krijgen.'

Vitesse speelt komend weekend tegen FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.