Rode kaart Baker smet op overtuigende zege Vitesse

Reacties

Vitesse is het jaar uitstekend begonnen met een zege op FC Twente: 3-1. De ploeg van trainer Henk Fraser speelde de klungelige Tukkers bij vlagen van de mat. Een tegenvaller voor Vitesse was de late rode kaart voor Lewis Baker.

Rode kaart Baker smet op overtuigende zege Vitesse

Vitesse had in de eerste helft duidelijk de touwtjes in handen. Het lukte een slordig Twente in de beginfase niet om iets te creëren, terwijl de thuisploeg met vloeiend combinatiespel het de gasten lastig maakte. Vitesse kreeg niet veel kansen, maar toonde zich wel effectief. Ricky van Wolfswinkel kopte de bal na een verre inworp terug en toen de defensie van Twente maar half ingreep, schoot de vrijstaande Baker hard raak: 1-0.

Vitesse bleef de bovenliggende partij en dat werd vlak voor rust beloond met een tweede treffer. Milot Rashica was de Twentse defensie te slim af met een steekpass op de mee naar voren gekomen Kelvin Leerdam. Van Wolfswinkel promoveerde zijn pass tot de tweede Arnhemse treffer.

Lewis Baker opende de score voor Vitesse en kreeg in de slotfase een rode kaart.
Lewis Baker opende de score voor Vitesse en kreeg in de slotfase een rode kaart.

Direct na rust besliste Rashica het duel al. Met een schaarbeweging stuurde hij Twente-aanvoerder Stefan Thesker het bos in om vervolgens raak te schieten. Daarna zakte Vitesse in en liet het Twente meer komen.

Pas laat viel de aansluitingstreffer van Twente. Dylan Seys werd in het strafschopgebied gevloerd door Leerdam en scheidsrechter Ed Janssen wees naar de stip. Mateusz Klich schoot raak in de rechterhoek, terwijl Room de andere kant op dook.

Het smetje op de overwinning van Vitesse was de rode kaart voor Baker, die kort na de 3-1 werd gegeven. De huurling van Chelsea tikte Dejan Trajkovski van achteren onderuit bij de counter van Twente. Janssen was resoluut en stuurde hem van het veld. Daarna werd er niet meer gescoord.

Vitesse gaat door de zege over Twente heen op de ranglijst. De Arnhemmers staan zevende met 26 punten, Twente heeft er twee minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.