Vitesse moet helemaal opnieuw beginnen

Met het vertrek van Jon Dahl Tomasson – de huidige assistent-trainer vertrekt na dit seizoen naar de Deense voetbalbond – moet Vitesse deze zomer opnieuw gaan bouwen.

Vitesse moet helemaal opnieuw beginnen

Hoofdtrainer Peter Bosz vertrok deze winter naar Maccabi Tel Aviv in Israël, terwijl het contract van de huidige interim-trainer Rob Maas afloopt. Daarmee heeft Vitesse op dit moment geen enkele coach vastliggen voor volgend seizoen.

De Arnhemse clubleiding wil niet reageren op de situatie en laat via een summier persbericht op de eigen website via technisch directeur Mo Allach weten nog geen vervangers te hebben gevonden. ‘Zoals al eerder aangegeven, analyseren we aan het einde van het seizoen de invulling van de technische staf. Het is daarom nu te vroeg om er iets inhoudelijks over te zeggen.’

De kans dat Maas aanblijft als hoofdtrainer lijkt niet erg groot. Zowel bij de supporters als in de spelersgroep bestaat veel onvrede over de keuzes die de opvolger van Bosz maakt. In zijn eerste weken als hoofdtrainer was de defensie één grote tombola. Nog altijd is er veel onduidelijkheid over de keuze mandekker Guram Kashia rechtsback te zetten ten koste van Kevin Diks. Afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-2) besloot Maas, na weken van wisselingen, eindelijk weer met een echte nummer 9 te spelen. Dat betaalde zich uit. Toch blijft er veel onduidelijkheid bestaan: hoe hij komende zondag aantreedt tegen Feyenoord, is ook voor de selectie nog een verrassing. Zeker nu Marvelous Nakamba waarschijnlijk terugkeert van een blessure.

Bekijk hier al onze video's