Vitesse lijdt tegen AZ eerste nederlaag in de competitie

Vitesse heeft voor de eerste keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. De Arnhemmers gingen in het Gelredome met 1-2 ten onder tegen AZ.

Na een openingsfase met niet al te veel grote kansen, kwam AZ in de 39ste minuut op voorsprong. Roy Beerens was trefzeker na een goede voorzet van Donny Gorter. Vitesse mocht doelman Piet Velthuizen vervolgens danken dat de Alkmaarders de score niet uitbreidden.

Sterker, Vitesse kwam twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. De ploeg van Fred Rutten creëerde naarmate het einde van de wedstrijd naderde meer kansen en domineerde qua balbezit. Het resulteerde in de gelijkmaker van Marco van Ginkel.

Een lage voorzet van Gaël Kakuta kon zonder problemen worden binnen getikt door Van Ginkel, die daarmee dacht een punt voor zijn ploeg binnen te slepen. Helaas voor de jonge aanvaller stond Vitesse na negentig minuten met lege handen. Een hard schot van Johann Berg Gudmundsson leverde AZ de drie punten op.

AZ staat na de overwinning op de tiende plaats. Vitesse verliest koploper FC Twente uit het vizier. De Tukkers hebben momenteel vier punten meer. PSV staat tweede met 24 punten. Foto: VI Images