Vitesse legt rode loper uit voor Heracles

Heracles Almelo boekte tegen Vitesse de vijfde overwinning van het seizoen. De mannen van trainer Peter Bosz maakten gretig gebruik van het zwakke optreden van de gasten. Bij de rust leidde Heracles al florissant met 3-0. De tweede helft kon schriftelijk worden afgedaan. Eindstand: 3-1.

Exemplarisch voor het verdedigen van Vitesse was de derde treffer van Heracles. Sota Hirayama mocht vlak bij de cornervlag voorgeven en Gert-Jan Tamerus kwam voor zijn directe tegenstander Abubakari Yakubu om vallend binnen te koppen.

Met Hirayama en Tamerus zijn de blikvangers bij Heracles genoemd. De lange Japanner zorgde voor 1-0 door ongehinderd in te koppen in de uiterste hoek en Tamerus tekende naast de 3-0 met een intikkertje ook voor de 2-0. Het was de beloning voor een goede eerste helft van de thuisploeg.

Met de 3-0 ruststand was de wedstrijd gespeeld. Al had Vitesse in de tweede helft de rug nog willen rechten, de weersomstandigheden lieten dat niet toe. Gill Swerts raakte de lat en invaller Fred Benson redde de Arnhemse door toch nog voor 3-1 te zorgen.

Dat de wedstrijd vanwege de sneeuw eigenlijk niet had mogen worden uitgespeeld, deerde Heracles uiteindelijk niet. De ploeg uit Almelo hervindt door de winst de aansluiting met de midddenmoot van de Eredivisie. Vitesse zakt naar de tiende plaats.