Vitesse huurt verdediger Miazga van Chelsea

Reacties

Vitesse heeft zich op de valreep versterkt met centrumverdediger Matt Miazga. De 21-jarige Amerikaan wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea. De transfer van spits Abiola Dauda is daarentegen afgeketst.

Vitesse huurt verdediger Miazga van Chelsea

Miazga - die ook een Pools paspoort heeft - speelde in de jeugdopleiding van New York Red Bulls en verkaste in januari van dit jaar naar Chelsea, dat bijna vijf miljoen euro voor hem betaalde. Op dat moment was hij al Amerikaans international. Miazga maakte zijn debuut voor de nationale ploeg in november vorig jaar.

Namens Chelsea deed hij vorig seizoen bovendien in twee competitieduels mee, beide keren onder interim-manager Guus Hiddink. Miazga speelde op 2 april de volledige wedstrijd mee op bezoek bij Aston Villa, een week later deed hij in de eerste helft mee op bezoek bij Swansea City. Hij leek deze transferperiode op weg naar Espanyol, maar wordt nu in Arnhem gestald.

Naast Miazga lijkt ook spits Abiola Dauda het komende seizoen ‘gewoon’ in Arnhem te spelen. De 28-jarige Nigeriaan vertrok eerder op de woensdag richting Turkije om zijn medische keuring te ondergaan en de formaliteiten rondom zijn transfer af te ronden. Technisch directeur Mo Allach van Vitesse liet in de avond al weten dat het krap zou worden, maar naar nu blijkt is de overgang definitief afgeblazen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.