Vitesse en Fortes na twee maanden alweer uit elkaar

Reacties

Vitesse heeft het tweeënhalfjarige contract van Alvin Fortes in goed overleg ontbonden. Daarmee komt er na nog geen twee maanden alweer een einde aan het verblijf van de twintigjarige vleugelaanvaller in Arnhem.

Vitesse en Fortes na twee maanden alweer uit elkaar

Vitesse nam Fortes in december nog transfervrij over van RKC Waalwijk, dat hem afgelopen zomer een kans had geboden in de Jupiler League in de vorm van een amateurcontract. Dat de Rotterdamse aanvaller vervolgens al snel weer vertrok was een hard gelag voor RKC, want in zijn eerste periode maakte het voormalige Sparta-talent een goede indruk.

De Waalwijkers wilden het amateurcontact van Fortes daarom omzetten in een volwaardige verbintenis, maar hadden niet de financiële middelen. Op datzelfde moment was er interesse van Vitesse, waar toevallig of niet voormalig scout Janus van Gelder werkzaam is. Na bijna twee maanden onderhandelen tekende Fortes een contract voor tweeënhalf jaar.

Op speelminuten in het eerste van Vitesse hoefde Fortes niet te rekenen, hij sloot aan bij het tweede elftal. Deondanks paste de komst van Fortes in de toekomstplannen van Vitesse. De Arnhemmers kunnen mede door het Financial Fair Play-systeem geen spelers kopen en willen transfervrije talenten aan zich binden. In het geval van Fortes wierp die aanpak geen vruchten af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.