Vitesse al sinds februari 1997 zonder thuiszege op PSV

Reacties

● Na drie competitieduels op rij zonder zege (G2, V1) in februari verspeelde Vitesse in zijn laatste drie wedstrijden geen enkel punt: 3-1 tegen RKC Waalwijk, 3-0 tegen Roda JC Kerkrade en 2-1 bij NAC Breda.

Vitesse al sinds februari 1997 zonder thuiszege op PSV

● Vitesse bleef dit seizoen in elf van zijn dertien thuiswedstrijden ongeslagen (W8, G5, V2). De twee nederlagen kwamen tot stand tegen Feyenoord (1-2) en AZ (0-2).

● Het verloren duel met AZ was de enige thuiswedstrijd van dit Eredivisieseizoen waarin Vitesse niet tot scoren kwam. De overige twaalf duels leverden 26 doelpunten op.

● Vitesse won op 16 februari 1997 voor het laatst een thuiswedstrijd tegen PSV in de Eredivisie (6.236 dagen geleden). Destijds zegevierden de Arnhemmers met 1-0 door een laat doelpunt van Arco Jochemsen.

● Na die zege bleef Vitesse zestien opeenvolgende thuisduels met PSV zonder zege (G7, V9).

● Vitesse won in de eerste competitiehelft met klinkende cijfers van PSV. In het Philips Stadion stond er na negentig minuten 2-6 op het scorebord.

● Mike Havenaar is dit Eredivisieseizoen de meest productieve speler van Vitesse in thuiswedstrijden. Zeven van de negen goals van de Japanse aanvaller kwamen tot stand in de Gelredome.

● PSV won zijn laatste zes competitiewedstrijden. De laatste keer dat de Eindhovenaren punten verspeelden was op 2 februari op bezoek bij RKC Waalwijk (2-0).

● PSV won negen van zijn laatste elf competitiewedstrijden. In die reeks leverden alleen de uitduels met Ajax (1-0) en RKC (2-0) puntenverlies op.

● Memphis Depay is clubtopscorer van PSV waar het gaat om doelpunten in uitwedstrijden. De aanvaller maakte zes van zijn negen goals buiten het Philips Stadion.

● In de laatste zes wedstrijden was óf de naam van Depay óf die van Jürgen Locadia telkens op het scoreformulier te vinden bij wedstrijden van PSV. Depay was in die reeks drie keer trefzeker, Locadia zelfs vier keer.

● PSV won zijn laatste drie uitwedstrijden in de Eredivisie: tegen SC Cambuur (1-2), NEC (0-2) en Go Ahead Eagles (2-3).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.