Vitesse al sinds 2005 zonder competitiezege op Twente

In de aanloop naar de 26ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Twente en Vitesse tegenover elkaar in de Grolsch Veste.

Vitesse al sinds 2005 zonder competitiezege op Twente

FC TWENTE - VITESSE

Uitwedstrijden van Vitesse in de Eredivisie eindigden tot dusver nog geen één keer in een gelijkspel dit seizoen (W8 V4).

FC Twente behaalde nog géén overwinning in 2013 (G4 V3). De laatste overwinning dateert van 21 december 2012 tegen AZ (0-3).

Vitesse hield vorig weekend tegen FC Utrecht voor de tiende keer dit seizoen zijn doel schoon. Alleen FC Twente heeft dit seizoen meer clean sheets (elf keer).

Wilfried Bony staat na 25 speelronden op 23 doelpunten. Hiermee is de Ivoriaan de eerste speler na Luis Suarez (2009/10, 26 doelpunten) die zo vaak weet te scoren na 25 speelronden.

Sinds zijn terugkeer van de Afrika Cup was Bony bij Vitesse goed voor zeven doelpunten in vier wedstrijden.

FC Twente kreeg in de achttien duels voor de winterstop veertien doelpunten tegen. In de zeven wedstrijden na de winterstop kregen de Tukkers er al tien te verwerken.

In de historie werd deze wedstrijd 27 keer eerder gespeeld. Daarin vielen slechts 54 doelpunten, 29 voor FC Twente en 25 voor Vitesse, een gemiddelde van twee doelpunten per wedstrijd.

Tegen Vitesse blijkt het statistisch gezien het lastigst scoren in de Eredivisie. Van de 329 doelpogingen tegen leverde 9,42 procent een doelpunt op (31). FC Twente staat tweede in dit rijtje met 24 doelpunten uit 243 doelpogingen tegen (9,88 procent).

Alfred Schreuder, interim-coach bij FC Twente, sloot zijn actieve voetbalcarrière af bij tegenstander Vitesse. In het seizoen 2008/09 speelde hij zes competitiewedstrijden voor de Arnhemse club. Winnen deed hij niet in het shirt van Vitesse (G3 V3).

Vitesse won voor het laatst op 11 september 2005 (0-1) van FC Twente. In de veertien ontmoetingen daarna (uit en thuis) bleven de Arnhemmers verstoken van een zege. De laatste drie keer dat Vitesse in Enschede speelde, kwam de ploeg niet tot scoren.

Vitesse maakte in zijn laatste zeventien uitwedstrijden minimaal één doelpunt. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Felix Aerts, Jasper Steppé & Willem van Beeren
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's