VI's Wereldelftal van 2019: Ziyech strijdt met briljante Bernardo Silva

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering acht de meest aanvallende positie op het middenveld. Is Hakim Ziyech al zo goed dat hij de strijd met Bernardo Silva in zijn voordeel beslecht?

VI's Wereldelftal van 2019: Ziyech strijdt met briljante Bernardo Silva
© Pro Shots

Kai Havertz

Is dit seizoen nog niet zo doorslaggevend voor Bayer Leverkusen als ze bij de club van trainer Peter Bosz van hem gewend zijn, maar na het afgelopen seizoen ligt de lat dan ook wel heel hoog. De toen pas negentien jaar oude Havertz scoorde zeventien keer in de Duitse competitie, waarvan elf in 2019. Werd onlangs de jongste speler in de geschiedenis van de Bundesliga met honderd wedstrijden achter zijn naam. Staat op de verlanglijst van menig topclub, maar alleen bij een bedrag van boven de 100 miljoen doet Leverkusen afstand van zijn parel.

Ángel Di María

Waar de allergrootste sterren van Paris Saint-Germain het nog wel eens laten afweten door blessures of een schorsing, kan Thomas Tuchel altijd rekenen op Di María (31). Of het nou als vleugelspits of aanvallende middenvelder is, de Argentijn verzaakt nooit en is met zijn creativiteit een garantie voor - vaak fraaie - goals en assists. Kreeg in februari zijn sportieve wraak met twee goals op Old Trafford. PSG werd alsnog uitgeschakeld, maar El Fideo is na een moeizaam jaar in Manchester minstens zo goed als in zijn periode bij Real Madrid. 

Bernardo Silva

Speelt bij Manchester City ook vaak vanaf de rechterkant, maar komt met zijn techniek en kwaliteiten in de kleine ruimte waarschijnlijk het best tot zijn recht als aanvallende middenvelder. Pep Guardiola heeft wat dat betreft heel veel keus, want op rechts concurreert Bernardo Silva (25) met Riyad Mahrez en op het middenveld zijn Kevin De Bruyne en David Silva slechts een van de vele opties. Het komt daarom ook wel eens voor dat Bernardo op de bank begint, maar als de Portugees speelt druipt de brille en de klasse af van zijn acties. 

David Silva

Vaste aanvoerder van Manchester City na het vertrek van Vincent Kompany. Het typeert zijn status bij de club waarmee hij al vier keer kampioen van Engeland werd. Silva (33) is de constante factor en cultuurbewaker van The Citzens en met zijn fijnbesnaarde techniek en passing de verpersoonlijking van het voetbal dat Pep Guardiola voor ogen heeft. In 2020 komt er na tien jaar een einde aan het tijdperk-Silva. De misschien wel beste middenvelder van het afgelopen decennium in de Premier League laat een zware erfenis na.

Hakim Ziyech

De man die dit jaar al zo vaak het verschil maakte voor Ajax. Een grote internationale onderscheiding leverde het niet op, zoals ook een transfer afgelopen zomer uitbleef. Ziyech (26) waardeert wat hij heeft in Amsterdam en betaalde zijn flinke salarisverhoging terug met tal van goals en assists, waaronder enkele belangrijke in de Champions League. In 2019 bleef de teller steken op het indrukwekkende aantal van 17 doelpunten en 30 assists (alle competities). Het zijn de cijfers van een Europese topspeler.

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen om bij de beste vijf te komen: Christian Eriksen, João Félix, Bruno Fernandes en James Maddison.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend.

Poll (gesloten) Welke aanvallende middenvelder hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 3% Kai Havertz (Bayer Leverkusen) (230 stemmen)
  • 5% Ángel Di María (Paris Saint-Germain) (427 stemmen)
  • 25% Bernardo Silva (Manchester City) (2.169 stemmen)
  • 9% David Silva (Manchester City) (765 stemmen)
  • 59% Hakim Ziyech (Ajax) (5.071 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.