VI's Wereldelftal van 2019: Klopp, Pep, Ten Hag en twee surprises

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering twaalf de positie van trainer, waar Erik ten Hag tussen de twee Premier Leage-giganten staat: Pep Guardiola en Jürgen Klopp.

VI's Wereldelftal van 2019: Klopp, Pep, Ten Hag en twee surprises
© Pro Shots

Gian Piero Gasperini

Met zijn 61 jaar heeft de trainer van Atalanta Bergamo er al een voetballeven opzitten, maar pas nu krijgt de oefenmeester de waardering en levert zijn aanpak veel succes op. Gian Piero Gasperini leidde Atalanta voor het eerst naar Europees voetbal en vervolgens ook voor het eerst naar de Champions League, waar het sprookje gewoon werd voortgezet. In een poule met Manchester City, Shakhtar Donetsk en Dinamo Zagreb slaagden de Italianen erin om op de tweede plaats te eindigen en zo te overwinteren op het hoogste Europese podium. Gasperini kan bij de fans van Atalanta al lang niet meer stuk.

Pep Guardiola

Pep Guardiola greep met Manchester City opnieuw naast de zo felbegeerde Champions League, maar won wel de Premier League en de FA Cup. Een half jaar later is de achterstand op koploper Liverpool zó groot, dat bij de club uit Manchester het geloof in een derde kampioenschap op rij aan het wegebben is. Dit jaar zijn de kwetsbaarheden van Guardiola's City aan het licht gekomen en de vraag is of de Spanjaard het tij in 2020 kan keren. In de competitie, of dan eindelijk in de Champions League.

Erik ten Hag

Eind 2018 zal Erik ten Hag niet hebben verwacht dat hij het met Ajax zou schoppen tot de halve finale van de Champions League, maar het gebeurde wel. Pas in de absolute slotfase maakte Tottenham Hotspur een einde aan het Europese sprookje van de Amsterdammers, die grootmachten als Real Madrid en Juventus uitschakelden. Onder leiding van Ten Hag won Ajax tevens de landstitel, KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Ten Hag heeft eerder gezaaid en mocht dit jaar oogsten.

Jürgen Klopp

Over oogsten gesproken: dat deed Jürgen Klopp dit jaar ook bij Liverpool. De Duitse manager heeft de Engelse club naar zijn hand gezet en er een speelwijze ingeslepen die bijna niet te kraken is. Liverpool lijkt onder zijn leiding ook steeds beter te worden en nu lonkt de eerste landstitel sinds 1990. Een grootse prestatie zette Klopp dit jaar al neer met zijn ploeg door de Champions League te winnen. Met Virgil van Dijk als een van de sterkhouders versloeg Liverpool landgenoot Spurs in de finale in Madrid. Het levert Klopp logischerwijs een nominatie op.

Brendan Rodgers

Een verrassende, maar zeker geen onterechte naam in deze lijst. Het succes van Leicester City met het kampioenschap in 2016 leek een one-season-wonder te zijn, maar onder Brendan Rodgers is de weg omhoog weer ingezet. Tussen koploper Liverpool en Manchester City staat halverwege de competitie in de Premier League namelijk Leicester. Op grote afstand van The Reds, maar dat maakt de prestatie van de formatie van Rodgers niet minder knap.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend. 

Poll (gesloten) Wie moet de trainer van zijn VI's Wereldelftal van 2019?
  • 3% Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo) (239 stemmen)
  • 3% Pep Guardiola (Manchester City) (217 stemmen)
  • 24% Erik ten Hag (Ajax) (1.680 stemmen)
  • 68% Jürgen Klopp (Liverpool) (4.842 stemmen)
  • 2% Brendan Rodgers (Leicester City) (119 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.