VI's Wereldelftal van 2019: spelmaker-rechtsback als grote favoriet

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering twee de rechtsbacks. Trent Alexander-Arnold lijkt op die positie de grote favoriet na zijn droomseizoen met Liverpool.

VI's Wereldelftal van 2019: spelmaker-rechtsback als grote favoriet
© Pro Shots

Trent Alexander-Arnold

Op papier de rechtsback van Liverpool, maar veel meer dan dat voor de ploeg van Jürgen Klopp. Assistent-coach Pepijn Lijnders noemde Alexander-Arnold (21) al 'een spelmaker op rechts'. De cijfers onderstrepen de belangrijke rol die de Engelse international heeft in de aanvoer naar het gevreesde aanvalstio van The Reds. Dit seizoen staat zijn teller al op zeven assists (Premier League & Champions League), zijn eindtotaal van vorig seizoen - vijftien, waarvan twee hele belangrijke tegen Barcelona - is al even indrukwekkend.

Achraf Hakimi

Lijkt voorbestemd om de komende jaren de vaste rechtsback van Real Madrid te worden. Borussia Dortmund huurde de Marokkaan, al eens 'een vliegtuig op benen' genoemd, in 2018 voor twee jaar van De Koninklijke en daar zullen ze in Madrid inmiddels best een beetje spijt van hebben. Hakimi (21) maakt een stormachtige ontwikkeling door in Dortmund. Was in de Bundesliga al goed voor vijf assists en zette met vier goals in de Champions League zijn handtekening onder de overwintering in het miljardenbal.

Joshua Kimmich

Speelde bij Duitsland vooral als middenvelder, maar is nog altijd wereldtop op de rechtsbackpositie. Dit seizoen pendelde Kimmich (24) tussen die twee posities bij Bayern, waarvoor hij afgelopen seizoen met dertien Bundesliga-assists de assistkoning was. Dat de fans van Der Rekordmeister wat dat betreft verwend zijn, bleek toen aanwinst Benjamin Pavard na zijn komst niet meteen overtuigde als de nieuwe back van Bayern. Desondanks lijkt de toekomst van Kimmich op het middenveld te liggen.

Ricardo Pereira

Sinds zijn komst naar Leicester City in 2018 razendsnel uitgegroeid tot een van de beste aanvallende backs van de Premier League. Pereira (26) begon bij FC Porto als vleugelaanvaller, maar beleefde zijn grote doorbraak op huurbasis bij OGC Nice als opkomende vleugelverdediger. In die rol was de Portugees vervolgens ook nog één seizoen basisspeler bij Porto, voordat Leicester hem voor 22 miljoen euro aantrok. Sindsdien was de man met Kaapverdische roots goed voor vier goals en zeven assists.

Kyle Walker

Mag als onbetwiste basisspeler in de kampioensploeg van Manchester City niet ontbreken in dit lijstje. Walker (29) maakte onder Pep Guardiola een transformatie door van krachtpatser tot balvaardige back die met zijn snelheid en power een extra dimensie toevoegt aan het korte combinatievoetbal van The Citizens. Dat bleek begin dit seizoen nog maar eens toen de Engelsman tegen West Ham United met een indrukwekkende sprint aan de basis stond van het allereerste Premier League-doelpunt van het nieuwe seizoen.

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen voor een plek bij de beste vijf: César Azpilicueta, Daniel Carvajal, Kieran Trippier en Aaron Wan-Bissaka.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari maken we de uitslag bekend.

Poll (gesloten) Welke rechtsback hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 86% Trent Alexander-Arnold (Liverpool) (10.644 stemmen)
  • 4% Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) (457 stemmen)
  • 6% Joshua Kimmich (Bayern München) (755 stemmen)
  • 1% Ricardo Pereira (Leicester City) (172 stemmen)
  • 3% Kyle Walker (Manchester City) (388 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.