Vink en Blom de enige scheidsrechters met onvoldoende

De 33ste speelronde van de Eredivisie heeft wat scheidsrechters betreft geen absolute uitschieter opgeleverd. Slechts twee van de negen arbiters kregen van de verslaggevers van Voetbal International een onvoldoende.

Vink en Blom de enige scheidsrechters met onvoldoende

Eric Braamhaar en Serdar Gözübüyük namen beiden de beslissing om de wedstrijd waarover zij de leiding hadden, respectievelijk PSV - ADO Den Haag (5-0) en De Graafschap - Excelsior (2-2) te staken wegens noodweer. Nadien werden de duels hervat. De scheidsrechters werden beloond met een 7.

Ook Ruud Bossen (Feyenoord-Heracles Almelo, 4-1) Bas Nijhuis (FC Groningen-NAC Breda, 1-1), Reinold Wiedemeijer (Ajax -VVV-Venlo, 2-0) en Jack van Hulten (Utrecht-Vitesse, 2-2) scoorden een respectabele 7.

Pieter Vink (RKC Waalwijk-Roda JC, 5-2) en Kevin Blom (NEC-AZ 1-1) presteerden ondermaats en kregen een 5 toegewezen. Danny Makkelie sloot FC Twente-SC Heerenveen (3-4) af met een 6. Gözübüyük leidt het algemene klassement met een gemiddelde van 6,7.

Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's