Vinícius Júnior onderscheiden met prijs voor maatschappelijke impact

Reacties

Vinícius Júnior heeft maandag tijdens het Gouden Bal-gala de Socrates Trophy in ontvangst mogen nemen. De 23-jarige vleugelflitser van Real Madrid werd onderscheiden vanwege zijn liefdadigheidswerk.

Vinícius Júnior onderscheiden met prijs voor maatschappelijke impact
© Pro Shots

Vinícius Júnior richtte onder meer Vini Jr Institute op, een app voor kansarme studenten. In 2022 investeerde de Braziliaan hier 335.000 euro in, een bedrag dat dit jaar oploopt tot meer dan een miljoen. Zijn grote doel: de sociale mobiliteit in Brazilië verbeteren.

Tijdens de ceremonie ging het ook over zijn strijd tegen racisme. Vinícius is de afgelopen seizoenen meermaals daarvan het slachtoffer geweest in Spanje. 'Het is belangrijk dat we samen deze strijd voeren', sprak de aanvaller op het podium.

Vinícius heeft zich de afgelopen maanden meermaals fel uitgesproken tegen racisme, recent onder meer nog in een interview met L'Équipe. 'Ik kan de toekomst veranderen', liet hij onder meer optekenen.

De Gouden Bal-organisatie prijst de inspanningen van de Braziliaan en kende hem daarvoor de Socrates Trophy toe, de prijs die is vernoemd naar de maatschappelijk bewogen legendarische Braziliaan. De Socrates Trophy wordt pas sinds 2022 uitgereikt. Afgelopen jaar ging Sadio Mané met de onderscheiding aan de haal, voor zijn vrijwilligerswerk in Senegal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alle winnaars tijdens het Gouden Bal-gala:

Ballon d'Or: Lionel Messi (Arg)
Ballon d'Or Féminin: Aitana Bonmatí (Spa)
Kopa Trophy: Jude Bellingham (Eng)
Yashin Trophy: Emiliano Martínez (Arg)
Socrates Trophy: Vinícius Júnior (Bra)
Müller Trophy: Erling Haaland (Noo)
Elftal van het Jaar (vrouwen): Barcelona
Elftal van het Jaar (mannen): Manchester City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.