Vincent Janssen leeft zich uit en maakt eerste hattrick voor Antwerp

Antwerp FC heeft vrijdagavond aan het zelfvertrouwen gewerkt tegen KV Kortrijk. Met drie doelpunten was Vincent Janssen de grote man aan de kant van de kampioen: 6-0.

Antwerp
Antwerp
6 - 0
Kortrijk
Kortrijk

Janssen was in de eerste twee speelronden (1-0 zege op Cercle Brugge en 1-0 nederlaag bij Anderlecht) nog droog blijven staan, maar kon zich vrijdag heerlijk uitleven tegen een kansloos Kortrijk. De Nederlander opende in de tiende minuut de score, door uit een voorzet van Gastรณn รvila voor zijn man te komen en knap binnen te schieten.

De tweede Antwerp-goal was kolderiek. Aleksandar Radovanovic kon een voorzet wegwerken, maar schoot tegen ploeggenoot Martin Wasinski aan, waardoor hij een eigen doelpunt maakte.

Hierna was het weer de beurt aan Janssen, die net als Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk een basisplaats had. De spits zorgde oog in oog met Tom Vandenberghe voor de 3-0. Kerk was vlak voor rust goed voor de vierde Antwerp-goal en Janssen maakte na een klein uur zijn derde van de avond. Het betekende zijn eerste hattrick in Belgische dienst.

Arbnor Muja zorgde met een heerlijk geplaatst schot voor de 6-0 en maakte de avond van Kortrijk daarmee nรณg pijnlijker. Janssen en Kerk gingen even daarna naar de kant, terwijl Ekkelenkamp al voor de goal van Muja was vervangen. Vanaf de kant zagen zij geen doelpunten meer vallen.

De overwinning van vrijdagavond is de grootste overwinning van Mark van Bommel als coach van Antwerp. Vorig seizoen werd er รฉรฉn keer met 5-0 gewonnen, van KV Mechelen.