Villarreal profiteert niet van puntenverlies Barcelona

Villarreal is er niet in geslaagd om Barcelona tot op één punt te naderen. In Baskenland verloor de ploeg met 1-0 van Athletic de Bilbao. In de Primera División blijft Villarreal vierde, twee punten voor Athletic.

Zaterdag liet Barcelona punten liggen tegen Málaga (0-0). Bij een overwinning kon Villarreal de druk op Barcelona opvoeren.

Maar in Bilbao was er maar één ploeg die de zege verdiende en dat was de thuisploeg. De Basken hadden het beste van het spel en creëerden de meeste mogelijkheden. Na een uur was Iñaki Williams dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot strandde op de paal.

Zeven minuten later was het toch raak. Villarreal-doelman Sergio Asenjo keerde de inzet van Aritz Aduriz, maar was kansloos op de rebound van Raúl García. Vooral Aduriz (foto) kreeg kansen de score uit te breiden, maar de Spaans international liet dat na.

Door de nederlaag staat Villarreal nu vierde, met 22 punten uit twaalf wedstrijden. Barcelona is tweede met 26 punten, terwijl Sevilla met 24 punten derde staat. Athletic bezet de zevende plaats, met twee punten achterstand op Villarreal.

Valencia – Granada 1-1
Ook tegen hekkensluiter Granada lukte het Valencia niet om te winnen, alweer de vierde wedstrijd op rij zonder zege. Granada, nog altijd zonder overwinning, kwam in de slotminuut van de eerste helft verrassend op voorsprong via Mehdi Carcela-Gonzalez. Twee minuten na rust zorgde Nani voor de gelijkmaker. Valencia staat vijftiende en verzamelde in twaalf wedstrijden elf punten. Granada staat na vijf keer te hebben gelijkgespeeld op vijf punten.