Villarreal handelt snel en promoveert coach B-elftal tot hoofdtrainer

Reacties

Villarreal heeft snel de opvolger van de maandag ontslagen Fran Escribá aangesteld. Javi Calleja komt over van Villareal B en neemt onmiddelijk de honneurs waar van hoofdtrainer.

Villarreal handelt snel en promoveert coach B-elftal tot hoofdtrainer

De nieuwe oefenmeester speelde in het verleden voor de geelhemden, waarmee hij in 2004 de halve finale van de Champions League haalde. Destijds was Arsenal te sterk in het tweeluik. Hij is daarmee de vervanger van Escribá, die begon in augustus 2016 en het vorig seizoen uitstekend deed met een vijfde plaats. Deze zomer investeerde El Submarino Amarillo voor ruim 44 miljoen euro in de selectie, met voormalig FC Twente-spits Enes Ünal als duurste aanwinst. De Turkse aanvaller kwam voor 14 miljoen over van Manchester City.

Met de vernieuwde selectie begon Villarreal zwak aan het huidige seizoen. Het openingsduel werd verloren van Levante, eveneens een promovendus en vervolgens was Real Sociedad overtuigend te sterk (3-0). De ploeg van Escribá pakte vervolgens zeven punten uit drie duels, maar tegen Getafe ging het weer hopeloos mis. De thuisploeg denderde in de tweede helft over Villarreal heen en won uiteindelijk met liefst 4-0. Die dreun van zijn oude club bleek de knock-out voor Escribá, die maandag werd ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.