Villarreal haakt aan bij topvier na zege op Getafe

Villarreal won met 2-1 bij Getafe en behield zo de aansluiting met de topvier van de Primera División. Het was de eerste uitzege sinds 30 november 2008, toen Recreativo met dezelfde cijfers klop kreeg.

Getafe deed weinig onder voor Villarreal, maar moest enkele defensieve blunders bekopen met een 2-0 ruststand. Zo ging doelman Vladimir Stojkovic na een kwartier in de fout bij de eerste treffer van Joan Capdevila, terwijl meerdere ploeggenoten schuld hadden aan de tweede goal van Joseba Llorente (foto).

Stojkovic liet zich verrassen door een vrije trap van Nihat. De Servische keeper keerde het schot van de Turkse opponent, maar gaf Capdevila de gelegenheid van dichtbij de rebound te verzilveren: 0-1. Llorente vergrootte het verschil in de 45ste minuut na enkele grote dekkingsfouten. Nihat stuurde zijn collega-spits weg richting Stojkovic, waarna Llorente beheerst afrondde: 0-2.

Na rust raakten beide ploegen al rap een speler kwijt met een rode kaart: Angel bij Villarreal en Rafa bij Getafe. In de slotfase kwam Getafe nog dicht bij de gelijkmaker. Vanaf de strafschopstip scoorde Manu (2-1) in de 82ste minuut, en in de 89ste minuut moest keeper Diego López redden op een uithaal van diezelfde Manu.

Villarreal is vijfde met 55 punten. De achterstand op nummer vier Valencia bedraagt één punt. Getafe staat zeventiende met 34 punten. Als Sporting Gijón zondagavond wint van Atlético Madrid, dan zakt Getafe onder de degradatiestreep.