Barcelona slecht pas laat defensieve muur Valencia

Valencia heeft Barcelona in het eigen Mestalla op 2-2 gehouden. Barça keek lang tegen een achterstand aan en had niet de creativiteit om de goed georganiseerde defensie van Valencia te slechten. Thierry Henry stelde vijf minuten voor tijd een punt veilig voor de koploper.

Het duurde 24 minuten voordat Barcelona erin slaagde de defensie van Valencia te verschalken. Andrés Iniesta behield knap het overzicht en bediende Lionel Messi, die makkelijk de score opende: 0-1. Het was het sein voor Valencia om meer uit de schulp te kruipen en ook aanvallende intenties te tonen.

Kort voor rust viel de gelijkmaker. Hedwiges Maduro kreeg de bal plots op zijn lichaam nadat Barcelona-doelman Víctor Valdés bij een hoekschop had misgetast. Nog geen twee minuten later nam Valencia een voorsprong. Pablo rondde knap af na een vloeiende één-twee met Juan Mata: 2-1.

Na de hervatting ging Barça driftig op zoek naar de gelijkmaker. Maar de muur die Los Ché rond het eigen strafschopgebied hadden opgetrokken bleek moeilijk te verslaan. Te vaak verzandde de Spaanse koploper in te ver doorgevoerde dribbels. De ploeg van Pep Guardiola kreeg wel een impuls door het inbrengen van Thierry Henry. De Fransman testte met twee harde schoten de kwaliteit van César Sánchez. De Valencia-keeper hield prima stand.

Vijf minuten voor tijd maakte Barcelona toch gelijk. Een vrije trap werd slecht verwerkt door Sánchez. Henry schoot via Carlos Marchena in het doel van Valencia. Maduro kon de inzet net niet meer van de lijn halen: 2-2.

Real Madrid kan op vier punten komen van Barcelona als het zondag van Sevilla wint. Op 3 mei spelen de beide titelpretendenten tegen elkaar in Madrid. Valencia blijft op de vierde positie staan.