Villa voegt van leukemie herstelde Petrov toe aan staf

Reacties

Stiliyan Petrov keert terug bij Aston Villa. De nieuwe manager Tim Sherwoord heeft voor de van leukemie herstelde clubicoon een plaatsje in zijn technische staf. Tevens staat aanvoerder Ron Vlaar voor een rentree na zijn kuitblessure.

Villa voegt van leukemie herstelde Petrov toe aan staf

Wat de rol van Petrov precies gaat worden, is niet bekend. Eerder werd al bekend dat Sherwoord de Bulgaar had uitgenodigd om zich vlak voor de derby van dinsdag tegen West Bromwich Albion (2-1 winst) bij de selectie te voegen. Een akkoord over een definitieve samenwerking was er nog niet, maar Sherwood maakte donderdag bekend dat Petrov wel degelijk een rol gaat bekleden rondom het eerste elftal.

In maart 2012 werd bij de Bulgaar, destijds aanvoerder van Aston Villa, acute leukemie geconstateerd. Nadat hij destijds tegen Arsenal nog negentig minuten had gespeeld, meldde hij zich in de spelersbus met klachten bij een van de doktoren. Kort daarna kwam het verschrikkelijke nieuws. In mei 2013 zette hij definitief een punt achter zijn actieve loopbaan om zijn ziekte te bestrijden. Nu keert hij dus in een andere functie terug bij de ploeg waarvan hij jarenlang aanvoerder was.

Vlaar
Zaterdag speelt Aston Villa opnieuw tegen West Brom, maar dan in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. De kans is groot dat de huidige aanvoerder Ron Vlaar in dat duel zijn rentree kan maken, hij kampte de laatste tijd met een kuitblessure. Sherwood liet donderdag weten dat hij hoopvol gestemd is wat het meespelen van de Nederlander betreft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.