Vilhena wil weg bij Feyenoord door gebrek aan vertrouwen

Reacties

Tonny Vilhena heeft al eind vorig jaar bij Feyenoord aangegeven dat hij wil vertrekken. De middenvelder voelt zo weinig steun van trainer Fred Rutten en technisch directeur Martin van Geel dat hij liever vandaag dan morgen verkast.

Vilhena wil weg bij Feyenoord door gebrek aan vertrouwen

Het duel van 21 december bij NAC (0-1) betekende voor Vilhena de druppel. Hij liep die middag lang warm, maar viel niet in. Het bezoek aan PSV van daarvoor (4-3) betekende ook al een klap. Toen zag Vilhena zijn kans vanwege een hamstringblessure voor Jens Toornstra, maar kreeg Luke Wilkshire een basisplek als rechtsbuiten.

Toen de twintigjarige Vilhena in december 2012 zijn contract bij Feyenoord verlengde, deed hij dat op basis van een toekomstvisie waarin hij een prominente rol zou gaan spelen. Daarin paste in zijn optiek niet de komst van Karim El Ahmadi (Aston  Villa), Jens Toornstra (FC Utrecht) en het aanblijven van Jordy Clasie. Vilhena moet volgens Rutten zorgen beter te zijn dan de onbetwiste basisspelers, maar de jeugdinternational ziet het vooral als een ongelijke strijd die hij niet kan winnen.

Zo komt er mogelijk een einde aan het verblijf van Vilhena bij Feyenoord. De middenvelder loopt al sinds zijn zesde bij de club rond en debuteerde als groot talent op zijn zestiende. Het contract van Vilhena loopt nog tot medio 2016.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.