Vilhena wil per se Klassieker spelen en gaat in beroep

Reacties

Tonny Vilhena gaat in beroep tegen de schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, die de tuchtcommissie van de KNVB hem oplegde wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan Mathias Pogba tijdens de derby tegen Sparta Rotterdam.

Vilhena wil per se Klassieker spelen en gaat in beroep

De middenvelder doet er alles aan om alsnog de Klassieker, mogelijk cruciaal in de titelstrijd, te halen. Ajax - Feyenoord staat gepland voor 2 april. Door het beroep kan Vilhena zondag in actie komen tegen AZ. De Commissie van Beroep van de KNVB behandelt het beroep immers pas na dit weekeinde.

De straf van de tuchtcommissie stond gelijk aan het aanvankelijke voorstel van de aanklager betaald voetbal. Tijdens de zitting van donderdag werd deze eis verhoogd naar vier duels onvoorwaardelijk.

Vijf keer eerder - Rick Karsdorp, Eljero Elia, Michiel Kramer (twee keer) en Simon Gustafson - was huisjurist Joris van Benthem erin geslaagd vrijspraak of strafvermindering te krijgen voor een speler van Feyenoord. Donderdag trok Van Benthem opnieuw alle registers open.

Vilhena meldde tijdens de zitting dat er van een bewuste elleboogstoot geen sprake was. 'Ik sprong in de lucht en gebruikte mijn armen, daarna liep er iemand in mijn rug. Ik heb geen elleboogstoot gegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.