Vierde wissel in verlengingen op agenda van IFAB

Reacties

De internationale spelregelcommissie (IFAB) gaat zich eind februari opnieuw buigen over de triple punishment, terwijl ook een aanpassing van de wisselreglementen op de agenda staat.

Vierde wissel in verlengingen op agenda van IFAB

Een jaar geleden kreeg de UEFA nul op het rekest bij de IFAB, dat het Europese voorstel over het afschaffen van triple punishment afwees. Deze driedubbele straf houdt in dat spelers bij het maken van een overtreding in het eigen zestienmetergebied en het daarbij ontnemen van een duidelijke scoringskans een rode kaart, een strafschop én een schorsing aan hun broek krijgen.

De IFAB heeft het opnieuw op de agenda gezet voor de 129ste vergadering die staat gepland voor 28 februari. Het orgaan waarin de FIFA en de voetbalbonden van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zetelen, wees het vorig jaar af uit angst voor meer en vooral zwaardere overtredingen in het zestienmetergebied.

Eind februari valt er ook een beslissing over een FIFA-voorstel, dat het toestaan van een vierde wissel behelst als een wedstrijd een vervolg krijgt met een verlenging. Daarnaast wordt gekeken naar een Amerikaans voorstel tot het gebruik van zuivere speeltijd, al gaat het hier alleen om een discussie en wordt er geen beslissing genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.