Vierde CL-plek Premier League veilig na uitschakeling Juve

Reacties

De uitschakeling van Juventus in de Champions League is in Engeland met gejuich begroet. De Serie A kan de Premier League nu namelijk niet meer achterhalen op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

Vierde CL-plek Premier League veilig na uitschakeling Juve

De Serie A heeft met Lazio namelijk nog maar een team over in Europa. Zelfs als de Romeinen de Europa League winnen, is het onmogelijk om het gat met de Premier League op de coëfficiëntenlijst te dichten. Het betekent dat Engeland ook in het seizoen 2017/18 vier clubs (drie rechtstreeks, een voorronde) mag inschrijven voor de Champions League.

De derde plaats van de Premier League op de coëfficiëntenranglijst kwam onder druk te staan na de uitmuntende prestaties van Italiaanse clubs vorig seizoen. Daarnaast valt na deze jaargang de score van het seizoen 2011/12 weg, een jaar waarin Engelse clubs ten opzicht van de Italiaanse ploegen juist heel goed presteerden.

De Premier League moet echter achterom blijven kijken, terwijl ook het gat van de Bundesliga met de Serie A niet groot is. Op dit moment heeft Italië voor de coëfficiëntenlijst van 2017 (aan de hand waarvan de Europese kwalificatieplaatsen voor het seizoen 2018/19 worden berekend) slechts 0,077 punt achterstand op Engeland. Duitsland staat iets minder dan vier punten voor op de Serie A-clubs. Koploper Spanje is ongenaakbaar, terwijl het gat van nummer vier Italië met nummer vijf Frankrijk eveneens zeer fors is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.