Videoboodschap Vilanova brengt geen punten in Clásico

Barcelona-trainer Tito Vilanova is ondanks zijn afwezigheid bij Barcelona nog volop betrokken bij de Catalaanse grootmacht. Voor aanvang van de Clásico van zaterdag sprak hij zijn spelers toe met een videoboodschap.

Videoboodschap Vilanova brengt geen punten in Clásico

Vilanova (foto) vertoeft in New York vanwege medische redenen. Hij herstelt daar van een ingreep die nodig was vanwege zijn gevecht tegen speekselklierkanker. Onder waarnemend assistent Jordi Roura werd voor de tweede keer in vijf dagen verloren van Real Madrid en wordt er volop gesproken over een einde van het succevolle Barcelona-tijdperk.

De verwachting is dat Vilanova begin april terugkeert op de bank van de Catalaanse grootmacht. Dan is het aan hem, en uiteraard zijn spelers, om de kritiek de kop in te drukken.

In de competitie staat Barcelona nog altijd elf punten voor op nummer twee Atlético Madrid en dertien op eeuwige rivaal Real. In de halve finale van het bekertoernooi bleek hetzelfde Real over twee duels te sterk.

Volgende week dinsdag moet Barcelona een 0-2 achterstand goed zien te maken in eigen huis tegen AC Milan. Alleen als dat lukt, volgt plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen