VI-bezoekers: Jari beter dan Romário, Luis en Ove

Reacties

Jari Litmanen is de beste buitenlandse voetballer die ooit op de Nederlandse velden heeft rondgelopen. De voorbije weken konden de bezoekers van VI.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete paradijsvogel en ruim een derde (37 procent) deed dat op de legendarische Fin. PSV-spits Romário is tweede geworden met 27 procent van de stemmen. Feyenoord-icoon Ove Kindvall loopt op één stem na plaats drie mis, het brons gaat naar Luis Suárez. Mister FC Twente Blaise Nkufo completeert de topvijf.   

VI-bezoekers: Jari beter dan Romário, Luis en Ove

Vele duizenden mensen namen deel aan de verkiezing van Voetbal International, die over twee ronden ging. In eerste instantie kon iedereen per club zijn favoriete buitenlandse speler aanwijzen. Bij Ajax moest Litmanen toen afrekenen met grootheden als Zlatan Ibrahimovic en Jesper Olsen, terwijl PSV'er Romário met moeite zijn landgenoot Ronaldo voorbleef. Bij Feyenoord was Kindvall volgens de VI-bezoekers beter dan de culthelden Henrik Larsson en József Kiprich, en de in Groningen nog immer razend populaire Milko Djurovski moest de Uruguayaanse wonderboy Suárez ruim voor zich laten. Alleen de clubwinnaars schoven automatisch door naar de tweede verkiezingsronde en maakten kans op de titel van beste buitenlandse speler ooit.

De verkiezing liep samen met de publicatie van de 148 pagina's dikke VI-special over de rijke geschiedenis van buitenlandse voetballers in Nederland. Deze is nog altijd in de winkels te verkrijgen voor 8,99 euro, en voor VI-abonnees met dertig procent korting te bestellen via VI.nl/webshop.


Buitenlandse Sterren In Nederland

De buitenlandse sterren-special ligt nu in de winkel. Hij is ook te bestellen in de Webshop.
Abonnees profiteren van 30% korting!Bestel de special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.