VI Vandaag: Wang-effect, Real haalt in, PSV-oproer

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Wang-effect, Real haalt in, PSV-oproer

  1. Eredivisie gaat verder

Hoe komt SC Heerenveen thuis tegen Feyenoord voor de dag na alle transferperikelen van de afgelopen dagen, met Daley Sinkgraven als aderlating? Wat is het Hui Wang-effect bij ADO Den Haag tegen FC Twente? En hoe reageert FC Utrecht op de zaak Kali? Het zijn vragen die zijn gekoppeld aan het programma in de Eredivisie van deze woensdag.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken, en op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 6 terug te lezen. Zoals een verhaal over Frank de Boer, over het Franse avontuur van Ricky van Wolfswinkel en over het einde van FC Twente als topclub.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Internationale velden

Op meer Europese velden staan nationale competities op het programma. Zo wacht Real Madrid de wedstrijd tegen Sevilla (20.45 uur in Santiago Bernabéu), die vanwege de deelname aan het WK voor clubs niet in december kon worden afgewerkt.

In de Bundesliga wordt het tweede deel van de negentiende speelronde afgewerkt, met onder andere een actieve rol voor Paul Verhaegh, Roy Beerens, Huub Stevens en Rafael van der Vaart.

En dan rolt de bal ook op het Afrikaanse continent, met de halve finale om de Afrika Cup tussen DR Congo tegen Ivoorkust.

  1. Op 4 februari ... 2014

Precies een jaar geleden smoorde de clubleiding van PSV een oproer. Jeffrey Bruma en Joshua Brenet werden op het matje geroepen vanwege hun verbale wangedrag richting de supporters, die een besloten training met een megafoon van achter het hek van commentaar hadden voorzien.

Georginio Wijnaldum, Jetro Willems (foto), Memphis Depay en assistent-trainer Ernest Faber gingen op vriendelijkere wijze in gesprek met de aanhang. Hoofdtrainer Phillip Cocu hield zich afzijdig.

De onvrede was ontstaan na de pijnlijke 2-0 nederlaag bij RKC Waalwijk twee dagen eerder. Door twee goals van Evander Sno, die mogelijk zijn loopbaan vervolgt bij ADO Den Haag, was PSV op de zevende plaats beland met vijftien punten achterstand op koploper Ajax.

  1. Jarig

John van Loen - oud-international Oranje (1965)
Oleg Protassov - oud-international Sovjet-Unie (1964)
Giovanni - Braziliaanse oud-international (1972)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.