VI Vandaag: volop aandacht voor De Klassieker

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: volop aandacht voor De Klassieker

  1. De Klassieker en beladen Brabants onderonsje

Uiteraard is De Klassieker zondag hoofdmoot op VI.nl. In Amsterdam ontvangt Ajax de aartsrivaal, de aftrap is al om 12.30 uur. VI.nl besteedt in een aparte liveblog volop aandacht aan de kraker. Uiteraard is er ook volop aandacht voor de reacties, de nasleep en statistieken rond de nummers twee en drie van de Eredivisie. Op de foto boven: Ajax-doelman Jasper Cillessen en Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer na de vorige ontmoeting, toen Vermeer net naar de rivaal was overgestapt.

Maar behalve de beladen clash in Amsterdam, staat er meer Eredivisie-voetbal op het programma. Zo begint om 14.30 uur een andere clash tussen twee rivalen. NAC Breda hoopt in de derby tegen Willem II eindelijk weer eens een positieve noot te kunnen laten klinken. Om 14.30 uur beginnen ook FC Groningen en Utrecht aan hun onderlinge duel. Go Ahead Eagles-ADO Den Haag is het slotduel van de negentiende speelronde. Ook in de Jupiler League staan drie wedstrijden op het programma.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

In eigen huis won Willem II de derby tegen NAC met 2-1. Zondag staat de return op het programma.
In eigen huis won Willem II de derby tegen NAC met 2-1. Zondag staat de return op het programma.
  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag volop aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Arsenal in FA Cup, Franse topper

Ook in het buitenland is er volop voetbal op zondag. Op het al genoemde toernooi om de Afrika Cup treffen Gabon en gastland Equatoriaal-Guinee elkaar. Ook Congo en Burkina Faso gaan de strijd aan.

Het spectaculaire toernooi om de FA Cup vervolgt in Engeland met drie duels op zondag. Mede door de verrassingen van zaterdag - onder meer Southampton, Manchester City en Chelsea sneuvelden - zal Arsenal er alles aan doen om de achtste finale te bereiken in het uitduel met Brighton & Hove Albion. In Frankrijk staat een kraker met een Nederlands tintje op het menu. Om 21.00 uur ontvangt het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel het sterrenensemble van Paris Saint-Germain, dat als nummer drie een puntje meer heeft.

Kan Ricky van Wolfswinkel in de topper tegen PSG zijn stempel drukken?
Kan Ricky van Wolfswinkel in de topper tegen PSG zijn stempel drukken?
  1. Op 25 januari in... 2005

Precies tien jaar geleden is het alweer dat Edwin van der Sar zijn contract voor een jaar verlengde bij Fulham. De Voorhouter blies in Londen zijn bij Juventus in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in. De gang naar Turijn had hij verdiend door met Ajax zo ongeveer alles te winnen in clubverband.

Uiteindelijk zou Van der Sar in hetzelfde jaar nog overstappen naar Manchester United, waar hij nogmaals de top van Europa bereikte. De recordinternational van Oranje kende in 2008 zijn hoogtepunt met de Engelse grootmacht toen hij in Moskou een strafschop van Nicolas Anelka stopte (toen Chelsea). Daardoor pakte Van der Sar ook met United de Champions League-beker.

Anno 2015 is Van der Sar terug bij Ajax. Als bestuurder welteverstaan. De directeur marketing zal zondag in maatpak gaan kijken naar De Klassieker. Iets dat hij ten tijde van zijn contractverleging bij Fulham nog niet kon bevroeden.

Edwin van der Sar noemde zijn redding in 2008 'mijn Hans van Breukelen-moment'
Edwin van der Sar noemde zijn redding in 2008 'mijn Hans van Breukelen-moment'
  1. Jarig

David Ginola - Franse ex-international en kandidaat FIFA-preses (1967)
Robinho - Braziliaanse aanvaller van Santos (1984)
Xavi - spelmaker Barcelona (1980)
Hatem Trabelsi - Tunesische ex-Ajacied (1977)
Stefan Kiessling - spits Bayer Leverkusen (1984)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.