VI Vandaag: UEFA-coëfficiënten en degradatiespook

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: UEFA-coëfficiënten en degradatiespook

  1. The day after

De traditionele topdrie heeft zich weer op de Europese velden mogen laten zien, en dat heeft ook consequenties voor de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Met VI.nl staan we vandaag stil bij de mogelijke drastische gevolgen voor de Nederlandse afvaardiging in Europa. Moeten we startbewijzen inleveren en glijdt Nederland verder weg?

  1. Degradatiestrijd

Daarnaast blikken we vandaag op VI.nl ook vooruit op de 24ste speelronde van de Eredivisie, die vanavond begint met NAC Breda tegen SC Cambuur. Gaat trainer Robert Maaskant dan eindelijk zijn eerste zege boeken, die zo welkom is in de strijd tegen degradatie?

Over degradatie gesproken; dat onderwerp staat ook in kapitalen geschreven als het opkrabbelende Borussia Dortmund het vanavond opneemt tegen VfB Stuttgart, de hekkensluiter in de Bundesliga van trainer Huub Stevens.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken, en op VI Premium zijn diverse verhalen uit nummer 8 terug te lezen. Vandaag bijvoorbeeld aandacht voor PSV anno 1996. Harry Hamer sprak met Boudewijn Zenden over het kampioensjaar 1996/97. De kleine Limburger vertelt onder meer over de bijzondere Europa Cup-ervaringen in Georgië. 'Op de hotelkamers waren geen douches, maar wel muizen. Er kwam bruin water uit de kraan en 's nachts hoorde je geregeld schoten op straat.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 20 februari in... 2014

Precies een jaar geleden maakte Red Bull Salzburg in Amsterdam een hardhandig einde aan de Europese aspiraties van Ajax. Na ruim een half uur stond er in De Arena een 0-3 op het scorebord, en was er verbijstering op de tribunes. Keeper Jasper Cillessen beleefde een beroerde avond met de treffer van Jonathan Soriano, die vanaf de middenlijn de Ajax-doelman passeerde.

'Hij trapte de bal op fantastische wijze over me heen. Na zo'n doelpunt baal je nog meer dan daarvoor', reageerde Cillessen na afloop van de heenwedstrijd in de Europa League. 'Het was geen offday van ons. Daarmee zou je Salzburg ook tekortdoen. Zij waren top en wij waren matig', zei trainer Frank de Boer.

  1. Jarig

Jari Litmanen – Finse oud-international (1971)
Sinisa Mihajlovic – trainer Sampdoria (1969)
Tim Sparv - FC Midtjylland, Fins international (1987)
Willem van Hanegem – oud-international, Feyenoord-icoon (1944)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.