VI Vandaag: revanchegevoelens in Champions League

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: revanchegevoelens in Champions League

  1. Revanche op hoogste niveau

Deel II van de achtste finales in de Champions League staat op het programma. Komt er nu wel het spektakel dat vorige week uitbleef in de eerste twee achtste finales? In elk geval zal Manchester City op zoek gaan naar revanche op Barcelona, dat een jaar geleden de Engelse ploeg nog uit de kwartfinale hield.

En ook Juventus heeft revanchegevoelens als het aantreedt tegen Borussia Dortmund. Het is namelijk de eerste confrontatie met de Duitse ploeg sinds de verloren Champions League-finale van 1997. In München gingen de Italianen met 3-1 ten onder, door onder andere twee goals van Karl-Heinz Riedle (foto).

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Verregende derby

Normaal gesproken hebben de Europese toernooien het alleenrecht, maar het weer van afgelopen zaterdag in Genua heeft voor vandaag naast het Champions League een mooi affiche opgeleverd. Overvloedige regenval maakte deze Derby della Lanterna afgelopen weekend onmogelijk en 24 februari werd gevonden als nieuwe datum voor de confrontatie tussen Sampdoria en Genoa, de ploeg met het mooiste shirt van de Serie A tegen de alleroudste club van Italië. De fusieclub tegen de traditievereniging. De nummer zes tegen nummer zeven.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt morgen weer op de mat en in de kiosken, maar op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 9 te lezen.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 24 februari in... 2011

Precies vier jaar geleden bereiken Martin van Geel en Feyenoord een mondeling akkoord over een dienstverband als technisch directeur. De oud-speler, op dat moment nog werkzaam voor Roda JC Kerkrade, moet als opvolger van de op non-actief gestelde Leo Beenhakker (foto) vorm geven aan het beleid.

  1. Jarig

Mauro Rosales - oud-Ajacied (1981)
Semih Kaya - Galatasaray (1991)
Denis Law - Manchester United-legende (1940)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.